koekampus-logo
aalto-logo
yliopisto-logo
taideyliopisto-logo
koekampus

Otaniemen kampus

Tervetuloa Otaniemeen tutustumaan tekniikan alan opiskeluun, hakemiseen ja opiskelijaelämään! 

Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksen (ent. TKK:n päärakennus, Otakaari 1F) pääaulan tapahtumatorilla esittäytyvät Aalto-yliopiston neljä tekniikan alan korkeakoulua ja arkkitehtuurin koulutusohjelma. Kampuskierroksilla pääset tutustumaan opiskeluun valitsemallasi alalla ja kurkistamaan laboratorioihin ja opetustiloihin. Tekniikan miniluennoilla saat ensimakua oikeista yliopistoluennoista.

Tähän ohjelmaan (pl. Arkkitehtuurin kierrokset) ei ole pakko ilmoittautua, voit myös tulla paikan päälle ja osallistua haluamaasi ohjelmanumeroon.

Lisätietoa tekniikan alalle hakemisesta ja koulutustarjonnasta löydät myös Aalto-yliopiston Opiskelu ja ohjelmat -sivuilta.

Otaniemen kampuksen ohjelma:

10.00–14.00: Tapahtumatori pääaulassa (Otakaari 1F)
10.00–11.30:
Tutustumiskierros tekniikan alan kouluihin tai arkkitehtuurin laitokseen - lähtö tapahtumatorilta
11.45–12.15:
Hakijapalveluiden klinikka - pääaula
12.30–13.20:
Miniluennot - C-Sali, 2. krs

 • 12.30 - 12.40: Piirianalyysi I - yliopistonopettaja Anu Lehtovuori, Sähkötekniikan korkeakoulu
 • 12.40 - 12.50: Keskivertokavereista - apulaisprofessori Pauliina Ilmonen, Perustieteiden korkeakoulu
 • 12.50 - 13.00: Uudet materiaalit - professori Sami Franssila, Kemian tekniikan korkeakoulu
 • 13.00 - 13.10: Insinööritieteiden esittely - Mitä insinöörit eivät osaisi tehdä... - apulaisprofessori Jani Romanoff, Insinööritieteiden korkeakoulu
 • 13.10 - 13.20: Mitä on ohjelmointi? - yliopistonopettaja Otto Seppälä, Perustieteiden korkeakoulu

13.30–15.00: Tutustumiskierros tekniikan alan kouluihin tai arkkitehtuurin laitokseen - lähtö tapahtumatorilta
13.45–14.00:
Hakuinfo - E-sali, 1. krs.

Tapahtumatori

Tule tutustumaan Aalto-yliopiston tekniikan korkeakouluihin, heidän opiskelijoihin sekä kuulemaan mitä heillä on tarjottavanaan Otakaari 1 (Kandidaattikeskus) pääaulaan. Tapahtumatori on pystyssä klo 10 – 14.

Hakijapalveluiden klinikka ja hakuinfo

Kuinka haetaan Aalto-yliopiston tekniikan alalle? Mikä on DIA-yhteisvalinta? Millaiset ovat pääsykokeet? Mitä täytän Opintopolkuun? Mistä löydän Aallon koulutukset? Tule aamupäivällä (klo 10.15 – 12.15) tapahtumatorin ständillemme kysymään hakemiseen liittyviä, sinua askarruttavia kysymyksiä tai iltapäivällä (13.45 – 14.00) kuuntelemaan lyhyt hakuinfo tekniikan alalle hakemisesta.

Kierroskuvaukset

Arkkitehtuurin laitos - Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Kävelykierros Arkkitehtuurin laitoksen pajatiloissa sekä tietoisku arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin opiskelusta. Kierroksen aikana pääset näkemään missä arkkitehtuuria opiskellaan ja kuulemaan arkkitehtiopiskelijan arjesta. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Arkkitehtuuri
 • Maisema-arkkitehtuuri

Insinööritieteiden korkeakoulu

Oletko miettinyt, millainen ympäristömme on tulevaisuudessa sekä miten saamme tarvitsemamme energian? Energia- ja ympäristötekniikan pääaineessa opit luomaan tehokkaita, taloudellisia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja energia- ja vesikysymyksiin. Vai kiinnostavatko sinua huomispäivän robotit, laivat ja asuinrakennukset? Tai sillat, satamat ja voimalaitokset? Jos haluat suunnitella niitä ja niissä käytettäviä teknisiä ratkaisuja, sopii Kone- ja rakennustekniikan pääaine sinulle. Entä oletko pohtinut, miten eletään ja liikutaan tulevaisuuden kaupunkiympäristöissä? Rakennetun ympäristön pääaine avaa opintopolun maankäytön ja liikenteen suunnittelun sekä kiinteistötalouden asiantuntijatehtäviin. Kiertokäynneillämme tapaat opiskelijoitamme ja opettajiamme sekä tutustut Aalto-yliopiston tutkimusympäristöihin kuten Design Factoryyn. Tervetuloa Insinööritieteiden korkeakouluun! Insinööritieteiden korkeakoulun kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Energia- ja ympäristötekniikka
 • Kone- ja rakennustekniikka
 • Rakennettu ympäristö

Kemian tekniikan korkeakoulu

Kiinnostaako sinua tekniikka ja luonnontieteet? Haluatko oppia kehittämään tieteeseen pohjautuvia uusia teknisiä ratkaisuja painopisteenä luonnonvarojen kestävä jalostus ja käyttö? Tervetuloa kuulemaan niistä ja mistä muusta kemian-, bio- ja materiaalitekniikan hakukohteessa on kysymys! Kuulet mitä meillä opiskellaan ja mihin meiltä valmistuneet menevät töihin. Voit itse kokea miten luennolla tai laboratoriossa opiskellaan ja pääset katsomaan käytännön sovellusta tutkimustuloksista. Tervetuloa meille! Kemian tekniikan korkeakoulun kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Kemian-, bio- ja materiaalitekniikka

Perustieteiden korkeakoulu

Millainen on opiskelijan normipäivä? Millaista yliopisto-opiskelu on oikeasti? Miten se poikkeaa lukio-opiskelusta? Tule Perustieteiden korkeakouluun kuuntelemaan paneelikeskustelua, jossa tietotekniikan, informaatioverkostojen, teknillisen fysiikan ja matematiikan ja tuotantotalouden opiskelijat kertovat opinnoistaan ja opiskeluelämästä Otaniemen kampuksella. Perustieteiden korkeakoulun kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Informaatioverkostot
 • Teknillinen fysiikka ja matematiikka
 • Tietotekniikka
 • Tuotantotalous

Sähkötekniikan korkeakoulu

Viemme sinut koulun tiloihin ja pääset tutustumaan mm. Aalto1-satelliittiprojektiin, suurjännitehalliin, kaiuttomaan huoneeseen ja älykkäisiin robotteihin. Sähkötekniikan korkeakoulun kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Automaatio- ja informaatioteknologia
 • Bioinformaatioteknologia
 • Elektroniikka ja sähkötekniikka

Miniluentojen kuvaukset

Piirianalyysi I

Tässä miniluennossa saat pienen maistiaisen elektroniikan ja sähkötekniikan hakukohteen ensimmäisen vuoden kurssista, jolla opetellaan perusmenetelmät sähköisten piirien analysointiin eli kuinka ratkaistaan piirin virrat ja jännitteet.

Keskivertokavereista

Keskivertokaveri – onko se sellainen keskimittainen, keskiasteen koulutuksen saanut, keskipalkkainen, vajaa kahden lapsen vanhempi, suunnilleen puoliksi nainen ja puoliksi mies? Käsite keskimääräinen ei ole ihan yksinkertainen juttu. Juttelemme keskimääräisyydestä ja hiukkasen poikkeavista havainnoistakin.

Katso myös:

Ohjeita liikkumiseen kampusten välillä
Näin löydät Aalto-yliopiston kampuksille