koekampus-logo
aalto-logo
yliopisto-logo
taideyliopisto-logo
koekampus

Keskustakampus

Keskustakampuksella sijaitsevat

Koe kampus! -tapahtumassa keskustakampuksella esitellään myös lääketieteellistä tiedekuntaa, joka sijaitsee Meilahden kampuksella.

Myös kaikkien yliopistolaisten yhteiseen käyttöön tarkoitetut Tiedekulmayrittäjyystila ThinkCompany, yliopiston pääkirjasto, yliopiston pääkirjasto ja oppimiskeskus Aleksandria löytyvät täältä.

Suosittelemme kampukseen tutustumista niille, jotka ovat kiinnostuneita ihmistieteistä: historiasta, yhteiskunnasta, kielistä, kulttuureista, opettajuudesta ja ihmisen käyttäytymisestä ja ajattelusta.

Kampus sijaitsee Helsingin historiallisessa keskustassa Senaatintorin kupeessa alle kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Rautatientorilta. Keskustakampuksen messualueet sijaitsevat Porthaniassa (Yliopistonkatu 3) ja Käyttäytymistieteellinen tiedekunta löytyy osoitteesta Siltavuorenpenger 3 A 5-10 minuutin kävelymatkaan päästä Porthaniasta. Tutustu keskustan kampuskarttaan tai google-karttaan, jossa näkyvät kaikki yliopiston toimipisteet.

Matkojen kesto muille kampuksille:

Helsingin yliopisto:
Kumpula 20 min julkisilla kulkuvälineillä
Viikki 25 min julkisilla kulkuvälineillä

Aalto-yliopisto:
Otaniemi 30 min julkisilla kulkuvälineillä
Arabia 20 min julkisilla kulkuvälineillä
Töölö 15 min julkisilla kulkuvälineillä

Taideyliopisto:
Kuvataideakatemia ja Teatterikorkeakoulu 15 min julkisilla kulkuvälineillä
Sibelius-Akatemia 10 min kävellen

Kumpulan kampus

Kumpulan kampuksella toimivat yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta ja sen viisi laitosta: fysiikan laitos, geotieteiden ja maantieteen laitos, kemian laitos, matematiikan ja tilastotieteen laitos sekä tietojenkäsittelytieteen laitos.

Kampus on eksaktien luonnontieteiden johtava osaamiskeskus maassamme. Siellä sijaitsevat myös hiukkaskiihdytin ja Ilmatieteen laitos.

Helsingin yliopiston nuorin kampus sijaitsee Kumpulanmäellä kasvitieteellisen puutarhan ja Arabian ostoskeskuksen kupeessa neljän kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Messuosasto sijaitsee Physicumissa (Gustaf Hällströmin katu 2). Tutustu Kumpulan kampuskarttaan tai google-karttaan, jossa näkyvät kaikki yliopiston toimipisteet.

Matkojen kesto muille kampuksille:

Helsingin yliopisto
Keskusta noin 20 min julkisilla kulkuvälineillä
Viikki 15 min julkisilla kulkuvälineillä

Aalto-yliopisto
Otaniemi 40 min julkisilla kulkuvälineillä
Arabian kampus n. 10-15 min kävellen
Töölö n. 20 min

Taideyliopisto
Kuvataideakatemia ja Teatterikorkeakoulu 15 min
Sibelius-Akatemia 20 min julkisilla kulkuvälineillä

Viikin kampus

Viikin kampus on merkittävä bioalan keskittymä, jossa sijaitsee neljä Helsingin yliopiston tiedekuntaa:  

  • bio- ja ympäristötieteellinen
  • eläinlääketieteellinen
  • farmasia 
  • maatalous-metsätieteellinen

Kampuksella sijaitsevat myös Helsingin yliopistoon kuuluvat Biotekniikan instituutti, Neurotieteen tutkimuskeskus sekä Yliopistollinen eläinsairaala.

Viikin kampuksella on yhteensä noin 4 400 perustutkinto-opiskelijaa. Viikissä voit opiskella vaikkapa metsätieteitä, molekyylibiologiaa, elintarviketieteitä, eläinlääketiedettä tai ympäristötieteitä. Viikistä valmistutaan myös suoraan ammattiin - eläinlääkäriksi, farmaseutiksi tai proviisoriksi. 

Viikin tarjontaan kannattaa ehdottomasti tutustua, jos olet kiinnostunut esimerkiksi kemiasta, biologiasta,  matematiikasta, fysiikasta, eläimistä tai tekniikasta.

Kampus sijaitsee yhdeksän kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Lähimmät metropysäkit ovat Siilitie ja Itäkeskus, joista pääsee bussilla Viikkiin. Viikkiin pääsee myös keskustasta suoraan bussilla. Tutustu Viikin kampuskarttaan tai google-karttaan, jossa näkyvät kaikki yliopiston toimipisteet.

Matkojen kesto muille kampuksille:

Helsingin yliopisto:
Keskusta 25 min julkisilla kulkuvälineillä
Kumpula 15 min julkisilla kulkuvälineillä

Aalto-yliopisto:
Arabia 15 min julkisilla kulkuvälineillä
Otaniemi 50 min julkisilla kulkuvälineillä
Töölä n. 40 min julkisilla kulkuvälineillä

Taideyliopisto
Kuvataideakatemia ja Teatterikorkeakoulu 20 min julkisilla kulkuvälineillä
Sibelius-Akatemia 25 min julkisilla kulkuvälineillä