koekampus-logo
aalto-logo
yliopisto-logo
taideyliopisto-logo
koekampus

Taideyliopisto

Kuvataideakatemia + Sibelius-Akatemia + Teatterikorkeakoulu = Taideyliopisto

Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu yhdistyivät vuoden 2013 alussa vapaan taiteen yliopistoksi Taideyliopistoksi. Taideyliopiston koulutusaloja ovat kuvataide, musiikki, teatteri sekä tanssi ja muut esittävät taiteet.

Kuvataideakatemia

Suosittelemme Kuvataideakatemiaan tutustumista kuvataiteen opinnoista kiinnostuneille. Kuvataideakatemiassa on mahdollista suorittaa kuvataiteen kandidaatin ja kuvataiteen maisterin tutkinnot seuraavissa opetusalueissa: kuvanveisto, maalaustaide, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet (jossa 3 suuntautumisvaihtoehtoa: liikkuva kuva, paikka- ja tilannesidonnaiset taiteet ja valokuva).

Kuvataideakatemia sijaitsee osoitteessa Elimäenkatu 25 A. HUOM! Kuvataideakatemian Koe kampus! tilaisuus järjestetään Kuvataideakatemian yleisölle avoimessa näyttely- ja opetustilassa Exhibition Laboratoryssa, joka sijaitsee Helsingin Punavuoressa osoitteessa Merimiehenkatu 36.

Matka Exhibition Laboratorysta muihin Taideyliopiston akatemioihin kestää julkisilla liikennevälineillä 10–25 minuuttia.

Etäisyydet muiden yliopistojen kampuksiin:

Aalto-yliopisto
Arabian kampus: 40 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä
Otaniemen kampus: n. 25 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä
Töölön kampus: n. 10 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä

Helsingin yliopisto
Keskustakampus: n. 15 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä.
Kumpulan kampus: n. 40 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä
Viikin kampus: n. 45 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä

Sibelius-Akatemia

Sibelius-Akatemian kolme toimipistettä sijaitsevat Töölössä ja Helsingin keskustan tuntumassa. Koe kampus! -infot järjestetään Musiikkitalossa (Mannerheimintie 13a). Muita toimipisteitä ovat Töölönkatu 28 sekä Nervanderinkatu 13.

Suosittelemme Sibelius-Akatemiaan tutustumista niille, jotka ovat kiinnostuneita musiikista: esim. jazzista, kansanmusiikista, maailmanmusiikista, kirkkomusiikista, klassisesta musiikista, musiikkikasvatuksesta, musiikkiteknologiasta tai sävellyksestä ja musiikinteoriasta.

Musiikkitalo sijaitsee Helsingin keskustassa muutaman minuutin kävelymatkan päässä Rautatieasemasta. Matka muihin Taideyliopiston akatemioihin kestää julkisilla liikennevälineillä 10–15 minuuttia.

Etäisyydet muiden yliopistojen kampuksiin:

Aalto-yliopisto
Arabian kampus: 20–25 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä
Otaniemen kampus: n. 30 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä
Töölön kampus: n. 10 minuuttia kävellen

Helsingin yliopisto
Keskustakampus: n. 10 minuuttia kävellen
Kumpulan kampus: n. 20 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä
Viikin kampus: n. 25 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä

Teatterikorkeakoulu

Suosittelemme Teatterikorkeakouluun tutustumista teatteri- ja tanssialasta sekä valosuunnittelusta ja äänestä kiinnostuneille. Teatterikorkeakoulussa voi opiskella seuraavissa koulutusohjelmissa: näyttelijäntaide (sekä suomenkielinen että ruotsinkielinen koulutus), ohjaus, dramaturgia, tanssi, valosuunnittelu ja ääni.

Tarjolla ovat myös seuraavat maisteriohjelmat: tanssijantaiteen, koreografian, tanssinopettajan, teatteriopettajan, valosuunnittelun, äänen sekä Live Art and Performance Studies ja Ecology and Contemporary Performance -maisteriohjelmat.

Huom. Vuonna 2017 ei järjestetä hakua seuraaviin koulutusohjelmiin: näyttelijäntaide (ruotsinkielinen) ja tanssi eikä seuraaviin maisteriohjelmiin: tanssinopettaja, teatteriopettaja ja Ecology and Contemporary Performance -maisteriohjelma.

Teatterikorkeakoulu sijaitsee Hakaniemen ja Sörnäisten välimaastossa osoitteessa Haapaniemenkatu 6, Helsinki. Teatterikorkeakouluun on Helsingin keskustasta n. 15 minuutin matka julkisilla liikennevälineillä. Teatterikorkeakoulusta on Taideyliopiston Kuvataideakatemiaan julkisilla liikevälineillä n. 10 minuutin mittainen matka ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan (Musiikkitalon toimipiste) julkisilla liikevälineillä n. 15–20 minuutin mittainen matka.

Etäisyydet muiden yliopistojen kampuksiin:

Aalto-yliopisto
Arabian kampus: 15-20 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä
Otaniemen kampus: n. 45minuuttia julkisilla kulkuvälineillä
Töölön kampus: n. 20 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä

Helsingin yliopisto
Keskustakampus: n. 15 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä.
Kumpulan kampus: n. 20 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä
Viikin kampus: n. 20 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä